Home » O VIATA PRIN ROMANIA SI SIRIA!

O VIATA PRIN ROMANIA SI SIRIA!

Domnul M. este original din Siria, din orașul Homs. În anul 1996 decide să vină în vizită în România pentru scurt timp, dar se hotărăște să rămână pentru a lucra și reușește să fie angajat la o firmă de produs bomboane. În același timp o cunoaște pe viitoarea sa soție, G., cu care va avea o fetiță în anul 2001. Amândoi se vor căsători în anul 2002, iar în același an se naște cea de-a doua fetiță a cuplului.

Din anul 2008 situația familiei se schimbă. Domnul își va pierde locul de muncă, astfel că decid să se mute în Siria, la familia domnului M.. Ajunși aici, domnul își va deschide un magazin în care va lucra și soția acestuia. În anul 2009 se naște ultimul copil al cuplului.

Din 2010, datorită conflictului din Siria, familia va începe să aibe foarte multe greutăți financiare. Domnul M. și soția acestuia nu vor mai putea lucra în magazinul lor și timp de 1 an și 2 luni, până în momentul plecării, familia se va susține numai din resurse proprii. În 2012 magazinul va fi distrus într-un bombardament, iar domnul va face un atac de cord pe fondul stresului. Ajunsă în această situația, doamna G. va insista mult la consului României în Siria pentru a-i permite să vină cu soțul și copii în România. Vor ajunge aici cu ajutorul OIM în mai 2012.

Familia se va muta cu chirie în București pentru că părinții doamnei G. se mutaseră în județul Călărași și astfel nu au mai putut sta în fostul domiciliu al doamnei. Cu ultimii bani rămași, domnul M. a realizat o operație pe cord deschis, fiindu-i pusă viața în pericol de atacul de cord avut în Siria. Astfel, din momentul venirii în România, domnul nu a putut să lucreze, datorită problemelor grave de sănătate pe care le are. De asemenea, suferă de diabet. Are nevoie constantă de medicamentație, iar suma necesară lunară este de 300 de lei.

Situația financiară a familiei M. este una extrem de dificilă. Datorită problemelor de sănătate ale domnului M., doamna G. a fost cea care a susținut pentru o perioadă familia. Dânsa va lucra pentru o familie de sirieni, pentru a efectua plățile pentru utilități, membrii familiei necunoscând limba română, După ce aceștia au plecat din țară, doamna va lucra în Dragonul Roșu până în luna ianuarie 2014, când, datorită faptului că a trebuit să stea câteva zile acasă pentru a avea grijă de soțul și copilul cel mic, bolnavi de gripă, șefa sa a dat-o afară.

De asemenea, pentru o perioadă, comunitatea arabă a ajutat familia cu plata chiriei, însă de circa 4 luni aceasta nu a mai putut da bani.

În acest moment, singurul venit este alocația copiilor și economiile familiei, realizate în perioada în care doamna lucra. Domnul M. nu și-a mai luat medicamentele integral de două luni, neavând bani pentru a le achiziționa.

Datorită gravității situației financiare, Asociatia Serviciul Apel impreuna cu OIM Romania a acordat asistență materiale constând în achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și de igienă personală, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *