Home » CAMPANIE 3,5%

CAMPANIE 3,5%

Cu 3,5% din impozitul pe venit puteți contribui la protejarea mediului

Alegeți să redirecționați 3,5% din impozitul anual pe venit către Asociatia Serviciul APEL, iar decizia dumneavoastră poate face cu adevărat diferența!

Asociatia Serviciul APEL desfășoară anual campania de redirectionare a 3,5% din impozitul pe venit (corespunzator anul fiscal anterior) pentru colectarea fondurilor necesare continuării acțiunilor de începute în proiectele noastre de mediu

Cu sumele strânse din acești 3,5% din impozitul pe veniturile persoanelor fizice care aleg să ne susțină proiectele (sumă care, altfel, ajunge în bugetul public dacă nu este redirecționată căte un ONG), Asociația Serviciul Apel poate susține ăn continuare intervențiile de mediu începute în proiectele a căror finanțare s-a încheiat.

Practic, investiți în îmbunătățirea aerului pe care cu toții îl respirăm și în campanii de conștientizare a populației cu privire la protecția mediului.

Prin intermediul prevederii 3,5% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoană fizică, poate direcționa 3,5% din impozitul pe venit, care este plătit statului, în favoarea unei organizații nonguvernamentale cu ale cărei proiecte rezonează.

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, este doar o parte din impozitul pe venit pe care dumneavoastră îl plătiți oricum, doar că, dacă nu îl redirecționați către un ONG, el ajunge la stat și nu aveți controlul asupra modului în care este cheltuit. Redirecționând acest impozit către un ONG cu a cărui activitate rezonați, aveți avantajul de a sprijini inițiative în domeniile dumneavoastră de interes și, urmărind proiectele Asociației Serviciul Apel, veți putea vedea în ce proiecte sunt folosiți banii duneavoastră.

CE TREBUIE SĂ FAC?

Procedura este extrem de simplă și nu costă nimic! Trebuie doar să completați și să semnați:

* Formularul 230, dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică (DESCARCĂ FORMULARUL 230)

sau

* Declarația Unică, dacă în 2020 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice (DESCARCĂ DECLARAȚIA UNICĂ)

Formularul potrivit trebuie completat cu datele personale scrise cu majuscule și apoi semnat. Nu sunt necesare alte documente și nici nu trebuie să specificați suma (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii). Formularul completat se depune direct la registratura administrației financiare de care apartineți sau poate fi transmisă prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, până la data 25 Mai 2021. Adresele Administrațiilor Finanțelor Publice le gasiți pe site-ul ANAF.

CONTACT

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail franco@apelngo.ro.

      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *