Home » Egalitate de Gen și Nondiscriminare pentru Populația de Etnie Rromă

Egalitate de Gen și Nondiscriminare pentru Populația de Etnie Rromă

 

 

În perioada ianuarie 2023 – ianuarie 2025, implementăm în satul Valchid din Județul Sibiu proiectul cu titlul „Egalitate de Gen și Nondiscriminare pentru Populația de Etnie Rromă”.

Acesta are ca scop desfășurarea de activități stradale interactive cu participarea tinerilor din comunitate, identificarea nevoilor locale, organizarea unor cursuri de instruire, realizarea de instrumente de lucru în domeniul non-discriminării și al egalității de gen, cu potențial de a fi replicate în alte comunități, vizite de studiu, schimb de experiență și bune practici între partenerii proiectului.

Partenerii noștri sunt organizații guvernamentale din Italia, Belgia, Bulgaria, care desfășoară activități similare în comunitățile locale în care își desfășoară activitatea.

Principala activitate – care aduce inovație și valoare adăugată la nivel local – este înființarea unui post de radio on-line, care va lua naștere prin implicarea tinerilor din sat în amenajarea redacției și în pregătirea și difuzarea on-line a materialelor. Tinerii din Valchid vor avea astfel ocazia să-și facă vocea auzită, dobândind în același timp competențe și abilități personale și de relaționare.

În același timp, ne propunem să punem accent pe dezvoltarea spiritului de echipă, pe implicarea activă, voluntariat, socializare, prin prezența continuă în sat, alături de beneficiarii proiectului.

Finanțator: Comisia Europeană, Programul CERV

Mai multe informații – descrierea și stadiul realizării activităților, rezultate obținute, fotografii – sunt disponibile la următoarele link-uri:

(link catre Proiecte în derulare)

https://apelngo.ro/egalitate-de-gen-si-nondiscriminare-pentru-populatia-de-etnie-rroma/

https://www.facebook.com/serviciul.apel

https://www.facebook.com/gear.europe

Informatii despre proiect

Dă clic pentru a accesa COMUNICAT-DE-PRESA.pdf

 

Comunitatea locala

SEARĂ DE SOCIALIZARE ȘI JOCURI – Decembrie 2023

Dacă ești din Valchid și vrei să fii și tu alături de noi, vino la întâlnirile Social Club, în fiecare după-masă de miercuri, la clădirea vechiului dispensar din sat

TEATRU INTERACTIV

reprezentație interactivă, care a continuat cu o discuție despre profesia de actor, provocările meseriei, punerea în scenă a unei piese de teatru, costume, improvizație, dar și despre gestionarea emoțiilor celui care vorbește în fața unui public, exprimare liberă și transpunere în personaj.

 

ATELIER DE PICTURA

Recreere prin artă, socializare, cunoaștere reciprocă

DESPRE PROIECT, ÎN MASS-MEDIA – Mai 2023

ROMÂNIA POZITIVĂ

https://www.romaniapozitiva.ro/oameni-si-comunitati/infiintarea-unui-post-de-radio-web-in-valchid-comuna-hoghilag-judetul-sibiu/?fbclid=IwAR0h7gfhxiK9twKLjo7LE-zWZIoii7q5jnSYT3hyBPG3gHBEFMl6SZir4Dg

SIBIU100

https://sibiu100.ro/judet/tinerii-din-valchid-vor-avea-un-post-de-radio-online-tot-ei-vor-realiza-si-emisiunile/?fbclid=IwAR0bsg1HzmYPa5v15ut5j-yNbyuFnXuYpSZ7-flEOHRxcJmcWNvZbhGWhx8

STRADA CETĂȚII

https://stradacetatii.ro/2023/05/valchid-primul-sat-din-judetul-sibiu-care-va-avea-propriul-post-de-radio/?fbclid=IwAR1h-8pPe0gLjrVAS6CMhYDne1mWV1Gjn2-x1g97nhy9oUxqsWpMdR727VE

MEDIAS LIVE

https://mediaslive.ro/2023/05/infiintarea-unui-post-de-radio-web-in-valchid-comuna-hoghilag-judetul-sibiu/?fbclid=IwAR3Ws2RM_EZm1rPEaB46S-MEHu50rvMy4BvacgcRSiiCDgThJf27GwiuFw8

SIGHIȘOARA ONLINE

https://sighisoaraonline.com/content/comunicat-de-presa-infiintarea-unui-post-de-radio-web-in-valchid-comuna-hoghilag-judetul-sibiu/?fbclid=IwAR3xHg_ImerJ5OXjKcHXuzBj1a2XZ68JdDS5fHYRsaky1vTdcgcLGloxY3A

ACASĂ LA VALCHID – August 2023

O întâlnire cu tinerii din Valchid, unde am găsit împreună răspunsuri la următoarele întrebări:

  • Cum este satul meu în prezent și cum mi-ar plăcea să fie?
  • Care sunt nevoile locale ale tinerilor?
  • Ce este un ONG?
  • Cum este structurată munca pe proiecte?
  • De ce să mă implic? De ce să fiu voluntar?
  • Cine sunt eu și care sunt puctele mele forte?
  • Cu ce pot contribui în mod direct? Ce atuu-uri am eu pentru echipă?
  • Ce își propune asociația în perioada următoare în Valchid?
  • Ce scop și obiective are proiectul „Egalitate de Gen și Nondiscriminare pentru Populația de Etnie Rromă”

ATELIER DE CREATIVITATE PENTRU DEZVOLTARE LOCALĂ INTEGRATĂ – August 2023

Scopul activității: facilitarea întâlnirii persoanelor resursă implicate în domenii specifice, cu impact asupra întregii comunități locale.

Discutarea oportunităților de colaborare cu organizații din regiune; identificarea de nevoi și resurse, prezentarea unor modele de succes; identificarea oportunităților de colaborare și parteneriat; prezentarea activității asociației și a proiectului „Egalitate de Gen și Nondiscriminare pentru Populația de Etnie Rromă”.

Întâlnire organizată în cadrul evenimentului anual Gala Tuberozelor, Comuna Hoghilag.

EU SUNT SUNET – Septembrie 2023

Concert educativ de muzică camerală, cu participarea violoncelistului Makcim Fernandez – Filarmonica din Sibiu. Copiii prezenți la eveniment au fost invitați să parcurgă o călătorie de-a lungul principalelor curente muzicale și artistice, cu ajutorul sunetelor de violoncel, fiind de asemenea provocați să identifice repere ale acestor curente în alte dimensiuni ale artei, de exemplu în picturile realizate în Biserica Evanghelică din sat, care a găzduit întâlnirea.

COMPORTAMENT RESPONSABIL ÎN MASS-MEDIA – Noiembrie 2023

Comportament responsabil in social media, aceasta a fost tema atelierului desfasurat alaturi de tinerii din Valchid.

Ce postam pe retelele de socializare, cum filtram informatia ca sa ne reprezinte cel mai bine, cum evitam situatiile de risc in tot ceea ce inseamna mediul on-line.

ATELIER DE IMPROVIZAȚIE, COORDONARE, MUNCĂ ÎN ECHIPĂ – Noiembrie 2023

Teatrul ca instrument de abordare a implicarii civice responsabile, schimbari de dorit in societate, dar si blocaje intr-un cerc vicios in care nu se simte unitatea si coeziunea la nivel de grup.