Home » 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT

20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT

Fii sustinatorul programelor noastre de intreventie pentru unmediu mai curat! Alege sa directionezi 20% din impozitul pe profit datorat statului catre Asociatia Serviciul APEL.

Codul fiscal va permite acest lucru, iar donatia dumneavoastra nu va costa nimic. Potrivit art.8 din Legea nr.32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice romane care efectueaza sponsorizari beneficiaza de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizarii, in conditiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p)  din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuaza sponsorizari potrivit prevederilor Legii nr.32/1994 privind sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos:

  • 3‰ din cifra de afaceri;
  • 20% din impozitul pe profit datorat.  

Procedura este simpla: se calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei si se incheie un contract de sponsorizare cu Asociatia Serviciul APEL. Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.

Exemplu:

O societate realizeaza profit de 100.000 lei  

Impozitul pe profit datorat statului: 100.000*16/100= 16.000 lei

20% din impozitul pe profit datorat: 16.000*20%= 3.200 lei (valoarea deductibila a sponsorizarii) 

Sponsorizarea este total deductibila din impozit, daca se incadreaza in limitele impuse de codul fiscal (sa nu fie mai mare 3‰ din CA si 20% din impozit)

–––––––––––––––––––––––––

Directionati 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastra catre Asociatia Serviciul APEL, prin incheierea unui contract de sponsorizare.

CONTRACT DE SPONSORIZARE “INTEGRAREA PROFESIONALA UNUI TANAR DEZAVANTAJAT.”

De asemenea, puteti contribui prin aceeasi modalitate la integrarea profesionala a unei persoane dezavantajate.  Doar impreuna putem face mai mult pentru tinerii aflati in dificultate. Va multumim, si va stam la dispozitie cu orice informatie la:

E-mail: franco@apelngo.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *