Home » Facilitarea integrării și dezvoltarea deprinderilor pentru o viață independentă

Facilitarea integrării și dezvoltarea deprinderilor pentru o viață independentă

coperta r+a web-001Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, în parteneriat cu Asociația Serviciul Apel a organizat evenimentul de lansare a proiectului “Facilitarea integrării și dezvoltarea deprinderilor pentru o viață independentă a persoanelor refugiate, relocate în Timișoara, prin crearea unei rețele de suport local”, care a avut loc in ziua 24/07/2014 la Prefectura Județului Timiș, în intervalul orar 09:00- 14:00.

Evenimentul a inclus cuvântul de deschidere din partea organizatorilor și oficialităților, prezentarea proiectului   și a activităților derulate . Au participa reprezentanți ai comunităților de străini și ai organizațiilor neguvernamentale care oferă asistență refugiațlor relocați.Totodată, au fost invitați să participe și reprezentanți ai instituțiilor relevante în domeniul integrării refugiaților.

Proiectul se adresează celor 20 de refugiați relocați irakieni în Timișoara, prin care se urmărește integrarea acestora în noua societate gazdă, prin susținerea unor activități culturale, recreaționale și educaționale.

Activitățile derulate facilitează integrarea celor 20 de refugiați irakieni din Timișoara și promovează valorile acestora în noua societate gazdă. Activitățile constituie îin același timp, un punct de sprijin pentru asociațiile și instituțiile care activează în domeniul integrării refugiaților relocați.

Proiectul: “Facilitarea integrării și dezvoltarea deprinderilor pentru o viață independentă a persoanelor refugiate, relocate în Timișoara, prin crearea unei rețele de suport local”,este finanțat din Fondul European pentru Refugiați,  prin Programul General:  ,,Solidaritatea și Gestionarea Fluxurilor Migratorii”(Ref:13.01-03.01) al Uniunii Europene, gestionat în România de Ministerul Afacerilor Interne – Direcția Shengen, ca  Autoritate Responsabilă, și Inspectoratul General pentru Imigrări, ca Autoritate Contractantă.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi reprezentanţii organizaţiilor implicate în proiect:

  • AIDRom: Cătălina Niculescu, Manager Proiect, telefon: 021.212.07.98, email: aidrom@gmail.com, mobil: 0757.049.901.
  • Asociatia Serviciul Apel:  Cătălin Stroe-Coordonator Proiect, email: catalin.stroe@apelngo.ro,  mobil: 0766.090.777

 

 BROSURA ARABA CLICK AICI

BROSURA ROMANA CLICK AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *