Home » “Christmas Party and Secret Santa”: proiect Coordonarea naţională a acţiunii de integrare a resortisaţilor ţărilor terţe (RTT) în România

“Christmas Party and Secret Santa”: proiect Coordonarea naţională a acţiunii de integrare a resortisaţilor ţărilor terţe (RTT) în România

2014-12-17 19.17.08Evenimentul organizat de APEL s-a intitulat “Christmas Party and Secret Santa” și a avut loc în data de 17.12.2014, la sediul Asociației Serviciul APEL, în intervalul orar 18.00 – 21.00.

Scopul evenimentului a fost acela de a transmite  persoanelor invitate provenite din tari non UE despre traditiile noastre romanesti  cu ocazia sarbatoririi  Craciunului. Desemenea s-a dorit ca acest eveniment sa fie o ocazie de socializare intre diverse persoane de diverse nationalitati.

Pentru inceput, sa prezentat proiectul-  Coordonarea naţională a acţiunii de integrare a resortisaţilor ţărilor terţe (RTT) în România (contract IF/11.01-01.01/2013)-pentru persoanele care au venit prima oara la sediul Centrului de Informare pentru Straini si care nu aveau informatii clare despre activitatiile pe care le desfasuram in cadrul centrului.

Numărul total al participanților a fost de 16  persoane:  Tunisia – 2 persoane, Egipt – 2 persoane, Peru – 1 persoană, Columbia – 1 persoană, Yemen – 2 persoane, India – 1 persoana, Iran – 1 persoana, Nepal – 1 persoana, Siria – 2 persoane și persoane din România 2 persoane.

Dupa prezentarea activitatilor proiectului, participantii s-au asezat intr-un cerc si prin intermediul unui joc, fiecare s-a prezentat , cum se numeste, din ce tara este, si un semn care il reprezinta. Jocul s-a desfasurat in urmatorul mod: prima persoana se prezenta, spunea din ce tara este si un gest care il reprezinta, a doua persoana repeta cele spuse de prima persoana si se prezenta si ea, si acest lucru se repeta pana la ultimul participant. Ultimul participant care se prezenta avea cea mai dificila sarcina, trebuind sa prezinte pe toti ceilanti si bineinteles pe el.

Acest joc a fost un motiv de socializare si relaxare a participantilor, ei reusind sa retina mai usor numele fiecaruia si o trasatura care il caracterizeaza.

Evenimentul a fost unul reușit, la care au participat un număr mare de persoane. Dorim ca acest eveniment să fie primul din multe alte astfel de evenimente, la care să participe migranți noi de fiecare dată pentru a le acorda șansa de a socializa intr-un cadru prietenos si relaxant.

Fiecare participant a fost anuntat sa vina la eveniment cu un mic cadou simbolic, pentru a participa la tombola unde fiecare va extrage un bilet pentru a primi un cadou.

 Toate cadourile au fost asezate intr-o cutie si fiecare participant a extras un bilet cu un numar, cu un acel numar a primit un cadou surpriza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *