Home » ZIUA MONDIALA A LUPTEI IMPOTRIVA SARACIEI

ZIUA MONDIALA A LUPTEI IMPOTRIVA SARACIEI

17 Octombrie 2013

” Pentru ca viitorul pe care il dorim sa devina o realitate , trebuie sa ascultam vocea  celor care sunt marginalizati si sa raspundem nevoilor lor [ … ] Impreuna putem construi o lume durabila in pace si prosperitate, justitie si echitate – si o viata decenta pentru toti .”

M. Ban Ki -moon , Secretarul General ONU

Ziua Internationala a luptei impotriva saraciei a fost organizata in fiecare an incepand cu anul 1993, de cand Adunarea Generala  prin rezolutia 47/196 a  desemnat aceasta zi pentru a promova constientizarea nevoii de eradicare a saraciei si mizeriei in toate tarile.
Lupta impotriva saraciei se afla in centrul obiectivelor de dezvoltare ale mileniului si a programului de dezvoltare după 2015 .
Asociatia Serviciul APEL considera ca este important sa adere la Ziua mondiala impotriva saraciei, din cauza ca in Romania 8 % din copiii si adolescentii traiesc in saracie extrema cu mai putin de 15 lei pe zi (3/4 euro ), minorii fiind cei mai afectati .

“Procentul populatiei cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani care au parasit timpuriu scoala era de 16,8% in 2008, unul dintre cele mai ridicate din Europa. Dreptul la educatie este afectat in cazul copiilor din comunitatile sarace si cele etnice, in special din zonele rurale”

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE INFORMATII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *