Home » PLAYART: RECICLEAZA PRIN ARTA

PLAYART: RECICLEAZA PRIN ARTA

logo fb playartPlayArt este proiectul nascut la intersectia esteticului, creatiei si grijii pentru natura, avand la baza invatarea experientiala si metode inovative de educatie non-formala pentru copii.

PlayArt consta in ateliere si activitati educative pentru copii (4-14 ani) care sa le dezvolte creativitatea, inteligenta emotionala, personalitatea si atentia la mediul inconjurator.

Concret, ne propunem sa organizam ateliere de creatie prin joc, in care copiii sa-si exprime liber emotiile si ideile, in forme si culori, prin intermediul desenului, picturii, modelajului, jocului, mişcării, muzicii, si sa constientizeze necesitatea protejarii naturii, prin refolosirea si transformarea lucrurilor din jurul lor in obiecte utile. PlayArt uneste in mod armonios procesul educational cu arta creativa, punand accent deosebit pe educatia ecologica.

Suntem 5 specialisti in educatie, jurnalism, psihologie, sociologie, arte, mediu si ecologie, si avem in vedere dezvoltarea multilaterala a celor mici (social, psihologic, ecologic, artistic/creativ).

Ideea proiectului s-a nascut din nevoia de schimbare a paradigmelor sistemului educational (unde Romania sufera de o lipsa acuta a metodelor de educatie non-formala), dar si de o mai profunda intelegere a relatiei dintre om si mediul de viata (care apartine atat omului, cat si plantelor si animalelor).

Consideram ca exista o nevoia actuala acuta a unui astfel de tip de educatie ecologica in Romania raportata la normele europene in domeniu, iar obiectivul principal al acestui proiect este de a le indrepta copiilor atentia catre protectia mediului si importanta reciclarii. Cu ajutorul metodelor educative non-formale, vom oferi fiecarui copil sansa de a se exprima liber, a cerceta, a-si deprinde anumite obisnuinte sanatoase cu impact pozitiv asupra lui, a celor din jur si asupra mediului in care isi desfasoara activitatea.

Atelierele vor avea loc in zilele de sambata si duminica, iar programul va fi adaptat ritmului celor mici. Centrul in care vor fi tinute atelierele se va afla la parterul unei case, intr-o zona usor accesibila si cu spatiu verde.

De ce sa te implici? 

Demararea proiectului implica o suma de 8000 Lei  necesari acoperirii costurilor pentru spatiu, amenajare si recuzita pe o perioada de 3 luni.

Cu ajutorul tău, prin intermediul platformei Creștem Idei, ne propunem să strângem o parte din banii necesari, urmând ca cealaltă parte să fie acoperită din parteneriate și resurse proprii.

SUSTINE ACEST PROIECT

De aceea, avem nevoie de tine! Multumim si te asteptam alaturi de noi!

Mai multe detalii despre Atelierul PlayArt:

https://www.facebook.com/AtelierulPlayArt

https://twitter.com/PlayArt8

PROIECT NASCUT PRIN ASOCIATIA SERVICIUL APEL SI PROIECTUL DIALOGUE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *