Home » IF ROMANIA JUST BECAME YOUR NEW HOME, WELCOME!

IF ROMANIA JUST BECAME YOUR NEW HOME, WELCOME!

20140916_171755Evenimentul organizat de APEL s-a intitulat “Piața muncii pentru RTT ( Resortisantilor Tarilor Terte) în România” și a avut loc în data de 16.09.2014, la sediul Asociației Serviciul APEL, în intervalul orar 17.00 – 19.30.

Scopul evenimentului a fost acela de a prezenta principalele aspecte ce țin de identificarea unui loc de muncă în România și de modul în care migranții pot accesa aceste locuri de muncă.

Problema locurilor de muncă este extrem de importantă pentru migranți și din acest motiv am dorit să organizăm această întâlnire, la care a participat doamna Andra Pintican, recruter la firma Obiettivo Lavoro România. Am dorit ca doamna să participe deoarece dânsa recrutează vorbitori de limbi străine pentru diverse firme, ce sunt interesate în a angaja persoane ce vorbesc nativ limbi străine ca arabă, franceză, engleza, farsi etc. Din acest motiv, cunoaște mult mai în amănunt cerințele angajatorilor, aspectele pe care aceștia le caută în persoana pe care vor să o angajeze și calitățile pe care le solicită.

Numărul total al participanților a fost de 18 persoane.

Aceștia au fost din: Afganistan – 2 persoane, Egipt – 2 persoane, Tunisia – 1 persoană , Turkmenistan – 1 persoană, Kenya – 1 persoană, Tanzania – 1 persoană, Peru – 1 persoană, Columbia – 1 persoană și persoane din România (8 persoane).

Evenimentul a debutat cu prezentarea participanților și a organizatorilor. După această introducere i-am dat cuvântul doamnei Pintican, care și-a început prezentarea prin a detalia firmele ce sunt în căutare de personal, ce solicită acestea, modul în care participanții trebuie să se prezinte la interviu și alte aspecte legate de procesul de recrutare. Participanții au dorit să afle de ce este atât de greu pentru ei să se angajeze, doamna Pintican explicându-le detaliile procesului de recrutare (timpul prea lung necesar obținerii autorizației de muncă pentru studenți, ce duce la pierderea unui eventual job, faptul că unii migranți nu cunosc limba engleză, limbă ce în corporații este esențială pentru comunicare etc.). Participanții au fost rugați să aibe cu ei un CV și unde a fost cazul, am imprimat noi CV – urile lor. Aceste CV – uri le-am înmânat apoi doamnei Pintican, care ne-a asigurat de faptul că le va trimite către firmele interesate.

Evenimentul a fost unul reușit, la care a participat un număr mare de persoane. Dorim ca acest eveniment să fie primul din multe alte astfel de evenimente, la care să participe migranți noi de fiecare dată pentru a le acorda șansa de a-și trimite CV – urile lor către diferite companii. Doamna Pintican va avea diverse întâlniri cu firme din București și va încerca să le propună acestora acceptarea studenților sau a categoriile de migranți ce au nevoie de autorizație de muncă.

Multumim toti ce au participat la întâlnire!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *