Home » EGALI, DIFERITI, NORMALI

EGALI, DIFERITI, NORMALI

Egali, diferiti, normali_pentru BT1De-a lungul secolelor, romii au fost vazuti mai mereu ca si grupuri omogene cu determinate caracteristici, in mod ireductibili diferiti, diversi, din punct de vedere ontologic, emblema a ilegalitatii aproape fizice si corporale; in cazurile pozitive, in schimb, au fost vazuti ca reprezentanti ai autenticitatii, ai libertatii, ai adevaratei naturi a omului, aproape de a intruchipa mitul bunului salbatic.

Cat din imaginarul existent legat de romi, corespunde cu viziune pe careacestia o au despre ei insisi? In acest volum, ne propunem sa evidentiem jocul reprezentarilor sociale elaborate de diferiti actori sociali (grupuri de romi, institutii, mass-media, asociatii romi, academicieni, studenti) care contribuie la construirea „imaginii romilor”.

Incercarea este de a da viata, chiar si prin intermediul implicarii romilor insisi, in calitate de cercetatori, la o contra-poveste despre lumea romilor, un loc de voci si contra-voci, de priviri incrucisate care se puna in lumina formele de agency si de rezistenta a subiectilor care interactioneaza pentru a-si renegocia propria apartenenta.

►► Pentru a ridica cartea puteti sa veniti la sediul Asociatiei Serviciul APEL pe Sos. Mihai Bravu 329 sector 3, in fiecare zi de la ora 9.30 pana la ora 17.

Cartea este gratuita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *