Home » Cetăţeni Fără Frontiere, punctul final este Bruxelles

Cetăţeni Fără Frontiere, punctul final este Bruxelles

51e42a0290fc5cd1a3da2f09500c531aProiectul “Cetăţeni Fără Frontiere”se îndreaptă spre final, cu o discuţie privind provocările şi strategiile de implementare a accesului cetăţenilor UE la drepturile de liberă circulaţie şi de şedere.

Plecând de la resursele şi instrumentele proiectului, conferinţa finală “Spre o nouă cetăţenie europeană. Conferinţa finală a proiectului Cetăţeni Fără Frontiere” a oferit o vedere de ansamblu contradictorie: mii de cetăţeni europeni care îţi exercită drepturile de liberă circulaţie şi şedere, pe de o parte, şi normele naţionale de implementare a directivei 2004/38 / CE care nu reprezintă o garanţie, ci introduc restricţii şi limitări suplimentare, pe de altă parte.

La eveniment a participat şi Asociaţia Serviciul APEL în calitate de asociaţie parteneră a proiectului. În timpul conferinţei au fost prezentate bunele practici existente în ţările implicate în proiect şi indicaţiile privind apărarea drepturilor de circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene.

Participarea a fost deschisă autorităţilor locale, membrilor Parlamentului UE, instituţiilor UE, organizaţiilor societăţii civile şi tuturor cetăţenilor interesaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *