Home » ATELIER DE LUCRU DIN CADRUL PROIECTULUI DEAR STUDENT

ATELIER DE LUCRU DIN CADRUL PROIECTULUI DEAR STUDENT

Cel de-al doilea atelier de lucru din cadrul Proiectului DEAR STUDENT derulat de Serviciul APEL, Asociaţia Caritas şi AMR, sub coordonarea FAMSI, Spania, a avut loc în data de 15 noiembrie 2013 şi a fost găzduit de Şcoala Generală nr. 1 Bucureşti.

Atelierul de lucru are ca obiectiv principal prezentarea proiectului cu accent pe sarcinile ce le revin şcolilor implicate, prezentarea conceptelor DEAR şi dezvoltare durabilă, din perspectiva experienţelor existente în România, interacţiunea partenerilor şi beneficiarilor proiectului în vederea bunei implementări a activităţilor planificate în cadrul acestuia.

În cadrul atelierului, va avea loc un brainstorming pentru identificarea de tematici posibile de Dezvoltare durabilă şi DEAR care se potrivesc cu specificul şcolii şi comunităţii din care aceasta face parte pentru realizarea Agendei locale şi aplicabilitate practică.

Asociaţia Municipiilor din România derulează începand cu data de 1 martie 2013, timp de 30 de luni, proiectul european Dezvoltare Durabilă în centrele de educare şi reţelele actorilor locali interesaţi, prin conceptul de dezvoltare a educaţiei şi creştere  a conştientizării (DEAR) – DEAR STUDENT, finanţat prin Programul Actori Non-Guvernamentali şi Autorităţi Locale pentru Dezvoltare (NSA-LA). Proiectul este desfăşurat de către un consorţiu alcătuit din 14 entităţi din 6 ţări europene: Bulgaria, Croaţia, Italia, Portugalia, România şi Spania şi este coordonat de Fondul pentru Solidaritate Internaţională al Municipiilor din Andaluzia (FAMSI), Spania.

Obiectivul proiectului este promovarea rolului Autorităţilor Locale (AL) în calitate de catalizatori pentru schimbări privind cu dezvoltarea durabilă în comunităţile lor prin iniţiative în sistemul de educaţie în şcolile gimnaziale.

Activităţile principale ale proiectului vizează implementarea conceptului de educaţie pentru dezvoltare la nivel local şi elaborarea agendei de creştere a conştientizării în domeniul vizat de proiect, coordonarea cu autorităţile responsabile pentru competenţele în domeniul educaţiei pentru facilitarea implementării “agendei pentru educaţie” şi a educaţiei pentru dezvoltare în instituţiile de educaţie formală, şcolile primare şi gimnaziale şi la nivelul comunităţilor deschise către educaţie.

PRIMUL BULETIN INFORMATIV PROIECTULUI DEAR STUDENT CLICK AICI>>

TUDENT CLICCA QUI >>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *