Home » DOMENII DE ACTIVITATE

DOMENII DE ACTIVITATE

domenii de activitate

Asociatia Serviciul APEL ofera servicii gratuit pentru un public alcatuit din cetateni aflati in situatie de dificultate si marginalizare sociala: tineri post-institutionalizati, tineri care traiesc pe strada, persoane cu dizabilitati si imigranti. Asociatia Serviciul APEL favorizazea formelor  de autonomie personala pornind de la exercitarea drepturilor cetatenesti si migrantilor.

INTERVENTIILE ASOCIATIEI SERVICIUL APEL:

Scopul Asociatia Serviciul APEL este cresterea gradului de ocupare si a flexibilitati fortei de munca, prin intensificare masurilor active de ocupare, promovand egalitatea de sanse la angajare pentru grupurile vulnerabile:

  • Femei care sunt victime ale violentei domestice;
  • Persoane care isi intretin sigure copiii sau familii cu multi copii;
  • Persoane cu probleme de sanatate sau dizabilitate;
  • Tineri care au parasit sistemul de protectie al copilului;
  • Persoane care nu au avut resurse financiare pentru terminarea invatamantul obligatoriu;
  • Persoanele inactive din cauza unor prejudecati legate de varsta sau etnie;
  • Imigranti.

SERVICII:

Informare, consiliere si orientare profesionala.

Mediere pe piata muncii prin facilitarea relationarii intre tanar si posibilii angajatori.

Monitorizarea perioadei initiale de angajare.

Consultanta pentru firme in vederea recrutarii  de personal.

Pentru orice fel de informatii privind serviciile derulate de catre Asociatia Serviciul APEL, ne puteti contacta la  adresa de email:  marci.sandu@apelngo.ro  sau la numar de telefon 0766 090 776

“Politica de imigratie este parte integrantă a dezideratului european de creare a unui  spatiu de libertate, securitate si justitie.” Citat aici

Integrarea sociala si culturala in societatea din Romania reprezinta o componenta esentiala a politicilor publice din domeniul imigratiei.

O buna integrare a cetatenilor straini in societatea romaneasca nu s-ar putea realiza fara cunoasterea drepturilor si obligatiilor fundamentale si fara asigurarea unui climat nedicriminatoriu ce asigura implicarea in mod egal la viata sociala a tuturor cetatenilor de pe teritoriul Roamniei.

SERVICII:

CIS – Centru de Informare a Strainilor

Pentru orice fel de informatii privind serviciile de migratie derulate de catre Asociatia Serviciul APEL, ne puteti contacta la  adresa de emaildana.gavril@apelngo.ro,  sau la numar de telefon 0766 090 775

Asociatia Serviciul APEL organizeaza si sustine cursuri de formare pentru specialisti in domeniul integrari profesionale a tinerilor marginalizati.

Cursuri de formare. Detine acreditare pentru cursuri de formare incepand cu anul 2008 pentru  urmatoarele categorii de traininguri:

1. Comunicare in limba oficiala, acreditare 35/799/17.10.2008

2. Competente Civice si Sociale, acreditare 35/797/17.10.2008

3. Competente Antreprenoriale, acreditare 35/798/17.10.2008

4. Consilier Informare si Orientare Privind Cariera, acreditarea 40/3989/10.08.2009

Pentru orice fel de informatii privind serviciile  de formare derulate de catre Asociatia Serviciul APEL, ne puteti contacta la  adresa de email: office.b@apelngo.ro sau la numerele de tel / fax: 021 311 61  42 / 021 311 61 43.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>