Home » CINE SUNTEM

CINE SUNTEM

CAM00316Serviciul a luat nastere in Bucuresti, in februarie 2001, ca un Serviciu de Formare si Integrare Profesionala in cadrul Fundatiei Parada (www.paradaromania.ro), adresat tinerilor din Bucuresti aflati in situatie de marginalizare sociala.

APEL s-a dezvoltat ca un serviciu specializat de integrare profesională a  persoanelor în dificultate, formându-şi în acest sens o echipă  multidisciplinară.

Asociatia a pus la  baza interventiei sale lucrul in retea, construirea de punti de comunicare si  schimb intre sectoarele social, economic administrativ. De aici stabilirea de  protocoale de colaborare cu diverse institutii publice, Agentia Nationala  pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Agentia Nationala pentru Tineret  (ANT), Directia Generala Protectia Copilului (DGPC) si alte servicii  teritoriale de asistenta sociala, dar si aderarea la patru camere de comert:  Camera de Comert Italiana pentru Romania (CCipR), Camera de Comert si Industrie  a Romaniei (CCIR), Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania  (CCIFER) si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis (CCIAT). De asemenea, APEL  este parte activa si membru fondator C.IA.O. – Comitato Italiano Associazioni e  ONG in Romania (www.ciaoromania.ro)  incepand cu anul 2007, si face parte din retele sociale precum  FONPC Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil, RENASIS –  Reteaua Nationala Antisaracie – Includere Sociala (EAPN), Reteaua GEN (Gender  Equality Network) si RONOR – Reţeaua Organizaţiilor Neguvernamentale de Ocupare  din Romania, federatii in cadrul carora APEL si-a diversificat si actualizat  serviciile si sfera de activitate.

Programele APEL se  concentreaza in sfera serviciilor oferite persoanelor aflate in situatii de  marginalizare si excludere sociala:

  • Femei care sunt victime ale violentei domestice;
  • Persoane care isi intretin sigure copiii sau familii cu multi copii;
  • Persoane cu probleme de sanatate sau dizabilitate;
  • Tineri care au parasit sistemul de protectie al copilului;
  • Persoane care nu au avut resurse financiare pentru terminarea invatamantul obligatoriu;
  • Persoanele inactive din cauza unor prejudecati legate de varsta sau etnie.

Beneficiarii nostri fiind instruiti in  cautarea si pastrarea unui loc de munca, corelate cu intermedierea relatiilor  cu posibilii angajatori. Sfera serviciilor APEL s-a diversificat in ultimii ani  prin includerea in programele derulate a activitatilor de consultanta si  analiza a pietei muncii, de evaluare a personalului dar si servicii de  monitorizare a fenomenului migrational in Romania.

Incepand cu anul  2008, APEL a inceput o noua etapa in dezvoltarea competentelor si a ariei de  activitati ce vizeaza integrarea resortisantilor unor tari terte (RTT) in  societatea romaneasca, prin furnizarea de servicii de consiliere si informare  in domeniile ce tin de buna functionare a societatii (accesul pe piata muncii,  accesul la servicii medicale, accesul la educatie). Astfel, prin activitatile  ce au vizat consilierea si informarea acestora s-a facut un pas inainte in ceea  ce priveste investitia in resursele umane existe in Romania si in imbunatatirea  abilitatilor de a relationa intercultural.

In viitor,  serviciul va mentine cu siguranta specificul sau de a experimenta noi  modalitati de gasire a altor forme de echilibru si interventie sociala. Flexibilitatea si contextualizarea  interventiei si a procesului de “organizare”, la conditiile interne  si externe ce se vor dezvolta cu siguranta vor face parte in continuare din  preocuparile noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>