Home » Cetăţeni Fără Frontiere, punctul final este Bruxelles

Cetăţeni Fără Frontiere, punctul final este Bruxelles

51e42a0290fc5cd1a3da2f09500c531aProiectul “Cetăţeni Fără Frontiere”se îndreaptă spre final, cu o discuţie privind provocările şi strategiile de implementare a accesului cetăţenilor UE la drepturile de liberă circulaţie şi de şedere.

Plecând de la resursele şi instrumentele proiectului, conferinţa finală “Spre o nouă cetăţenie europeană. Conferinţa finală a proiectului Cetăţeni Fără Frontiere” a oferit o vedere de ansamblu contradictorie: mii de cetăţeni europeni care îţi exercită drepturile de liberă circulaţie şi şedere, pe de o parte, şi normele naţionale de implementare a directivei 2004/38 / CE care nu reprezintă o garanţie, ci introduc restricţii şi limitări suplimentare, pe de altă parte.

La eveniment a participat şi Asociaţia Serviciul APEL în calitate de asociaţie parteneră a proiectului. În timpul conferinţei au fost prezentate bunele practici existente în ţările implicate în proiect şi indicaţiile privind apărarea drepturilor de circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene.

Participarea a fost deschisă autorităţilor locale, membrilor Parlamentului UE, instituţiilor UE, organizaţiilor societăţii civile şi tuturor cetăţenilor interesaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>