Home » CAMPANIE 2%

CAMPANIE 2%

Cu 2% indeplinim visul de integrare a persoanelor vulnerabile

 APEL P

 

 Alegeti sa redirectionati 2% din impozitul aferent anului 2014 catre Asociatia Serviciul APEL, iar decizia dumneavoastra poate face cu adevarat diferenta in viata persoanelor dezavantajate!

Asociatia Serviciul APEL desfasoara pana pe 25 Mai 2015, campanie de redirectionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzator anul fiscal 2014) pentru colectarea fondurilor necesare continuarii actiunilor de ajutor pentru persoanele marginalizate din Romania. 

Gasirea unui loc de munca reprezinta problema principala pe care o intampina persoanele proveninte din mediile dezavantajate.

Tinerii care parasesc sistemul public pentru protectia copilului, persoanele care locuiesc pe strada, persoanele cu dizabilitati, migranti si in general persoane care au experimentat o situatie de marginalizare, se lupta pentru a se integra in societate, dar continua sa ramana in dificultate, de multe ori fara a avea posibilitatea de a iesi din acest cerc vicios.

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit care este platit statului in favoarea unei organizatii non-governamentala.

Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, este doar o parte din impozitul dumneavoastra pe venit aferent anului 2014, care pot a fi redirectionat de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta, in cazul de fata catre Asociatia Serviciul APEL.  

CE TREBUIE SA FAC?

Procedura este extrem de simpla si nu costa nimic! Trebuie doar sa completati si semnati: Formularul 230, daca in anul 2014 ati realizat venituri din salarii si asimilate acestora, sau Formular 200 daca in anul 2014 ati obtinut venituri din alte surse (activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala, etc.)

Formularul trebuie completat cu datele personale, de mana, cu majuscule si semnat. Nu este necesara specificarea sumei (institutia fiscala o va calcula si o va vira conform legii) si nici atasarea Fisei Fiscale. Formularul completat se depune direct la registratura administratie financiare de care apartineti sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, pana la data 25 Mai 2015. Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasit pe site-ul ANAF.

– DESCARCA FORMULAR 230

– DESCARCA FORMULAR 200

Daca doriti sa sprijiniti si mai mult cauza nostra, puteti sa strangeti formularele de la colegii de serviciu, prieteni, familie, etc. si sa ne anuntati.

Un voluntar al Asociatiei Serviciul APEL va veni la sediul dumneavoastra sa ridice formularele si ulterior, le vom trimite noi catre administratiile financiare aferente.

CONTACT

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati:

Asociatia Serviciul APEL

TEL: 004/ 021.311.61.42

E-MAIL: rita.venturoli@apelngo.ro

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>