Home » KEEP CALM AND SPEAK ROMANIAN

KEEP CALM AND SPEAK ROMANIAN

Invatam limba romana !

Din luna noiembrie 2013, am inceput in Bucuresti cursurile gratuite de limba romana pentru migrantii veniti din tari care nu sunt membre ale Uniunii Europene. Primii pasi au fost facuti de 20 de persoane de origine chineza, iar din decembrie am inceput a doua grupa pentru vorbitorii de limba araba.

Cu ajutorul celor doua profesoare, care predau in limba chineza si araba, migrantii nostri incep sa invete primele cuvinte Buna ziua! Ce mai faci?, alfabetul, pana si putina gramatica. Sunt studenti,  persoane care lucreaza in Bucuresti sau membrii de familie ai cetatenilor romani. Fiecare are o motivatie proprie pentru a invata limba romana: sa vorbeasca cu prietenii, sa se angajeze sau doar sa se descurce la cumparaturi.

In perioada urmatoare vom organiza cursuri gratuite de limba romana pentru migrantii care vorbesc chineza, engleza sau franceza. Daca cunoasteti persoane interesate, va rugam sa ne contactati!

Cursurile sunt organizate in parteneriat cu Asociatia pentru Apararea Drepturilor si Integrare Sociala (ADIS), partenerii nostri in proiectul „Cursuri de limba română și activități educative pentru străinii din afara Uniunii Europene”, finanţat prin Programul general Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii al Uniunii Europene.

foto incontro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *